Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прийом документів до професійно-технічних закладів освіти столиці триватиме до 31 серпня

09 липня 2019 року, 11:39

Прийом документів до професійно-технічних закладів освіти столиці розпочався 1 липня та триватиме до 31 серпня. Протягом цього періоду вступники на базі 9 та 11 класів можуть подати до обраного закладу виключно оригінали документів. Про це інформують у Департаменті освіти і науки КМДА.

У Департаменті нагадують, що місто Київ забезпечує безкоштовне навчання для учнів у закладах професійно-технічної освіти столиці. Практика попередніх вступних кампаній демонструє, що кількість наданих місць для безкоштовного навчання збігається із запитом вступників, отже шанс навчатися безкоштовно досить великий.

Проте на спеціальності із завищеним попитом (наприклад: кухар, перукар, флорист, майстер нігтьового сервісу, автослюсар тощо) існують місця, що можуть оплачуватися за кошти фізичних/юридичних осіб (за контрактом).

За даними досліджень, попит ринку на спеціалістів профсфери з року в рік залишається стабільним, незважаючи на роботизацію та автоматизацію великої частини процесів. Досить часто роботодавці стикаються із дефіцитом кадрів серед робітничих професій. Високий попит зберігається і на працівників у IT-сфері: програмісти, розробники, адміністратори мереж. Поступово зростає роль транспортної галузі, саме тому спеціалісти з автомобільного обслуговування, логістики також мають попит на ринку.

За даними центрів зайнятості, місто найбільше потребує: мулярів, слюсарів, електрозварників, кухарів та спеціалістів із інформаційного і програмного забезпечення. Знання та професійні навички за цими професіями можна здобути у професійно-технічних закладах освіти столиці.

Приймальні комісії чекають абітурієнтів у таких закладах освіти:

Нагадуємо, що для вступу до професійно-технічних навчальних закладів необхідні такі документи (згідно Закону України «Про професійно-технічну освіту»):

  1. Заява на ім’я директора навчального закладу.
  2. Оригінал документу про базову загальну середню освіту (свідоцтво) та додаток або оригінал документу про повну загальну середню освіту (атестат) та додаток.
  3. Свідоцтво про народження (для осіб, які за віком не мають паспорта) + копія.
  4. Паспорт (за наявності) + копія.
  5. Медична довідка за формою 086-у.
  6. Довідка про реєстрацію місця проживання/перебування.
  7. Довідка з місця проживання сім’ї та реєстрація.
  8. Ідентифікаційний код + копія.
  9. 6 фотокарток розміром 3 х 4 см.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]