Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проекти-переможці Бюджету участі переходять до етапу фінансування та реалізації

02 лютого 2017 року, 16:04

Усі проекти, які стали переможцями етапу голосування Бюджету участі, мають працювати на благо всього міста, а не окремої структури чи компанії. На цьому під час зустрічі з авторами-переможцями проектів наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він нагадав, що проект, власне, був створений для того, щоб зиск отримали всі містяни.

«Останнім часом я чую багато суперечок про те, чому хтось виграв зі значною перевагою, або чому проект подавався з огляду лише на одну структуру, – зауважив він. – Але ж усі правила були написані громадськістю та за активної участі активістів, громадських організацій. І в тих правилах чітко сказано, що автори мають право в будь-який законний спосіб залучати містян до голосування. Окрім того, значну роль відіграла презентація – зізнаюся, я був вражений тим, наскільки яскраво окремі автори розповідали про свої ідеї. Так, все важливо – і те, що ваш проект працюватиме на благо міста, і те, наскільки яскраво та захоплююче ви його подаєте, і те, наскільки багато прихильників його знайде. Головні умови – реальні голоси та його загальноміська спрямованість. І ці умови збережені», – підкреслив він.

Уже найближчим часом проекти-переможці потраплять на бюджетування до розпорядників коштів, а потім – до виконавців.

«Ми будемо робити все, щоб уже 9 лютого на сесії проект був розглянутий і проекти почали реалізовувати. Разом із тим, ті, які містять суперечливі на думку громадськості моменти, мають розглядатися в окремому порядку, за участю активістів, громадських організацій, контролюючих органів. Ми маємо продемонструвати, насамперед, собі, що справді робимо ці зміни. Робимо разом і на благо всіх», – підсумував Геннадій Пліс.

Нагадаємо, за результатами голосування, яке завершилося 29 січня, у Бюджеті участі перемогло 62 проекти, на які цього річ виділено 50 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]