Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: Київ і Тбілісі обмінюватимуться досвідом та кращими практиками місцевого самоврядування

16 жовтня 2018 року

Прокопів: Київ і Тбілісі обмінюватимуться досвідом та кращими практиками місцевого самоврядування

Сьогодні Київська міська рада та Сакребуло Тбіліського міського муніципалітету підписали меморандум про співробітництво.  Документ покликаний поглибити співпрацю сторін у сфері муніципального розвитку, місцевого самоврядування та посилення інституту громадської участі.

«Розвиток самоврядування на місцях – один із ключових елементів інтеграції до європейської спільноти. Переконаний, що обмін досвідом між Києвом і Тбілісі значно пришвидшить цей процес. Ми плануємо ділитися кращими практиками у питаннях міського менеджменту та стратегічного планування. Також будемо вдосконалювати рівень професійної підготовки посадових осіб органів місцевого самоврядування обох країн. Дуже символічно, що саме цією зустріччю з нашими друзями, підписанням меморандуму, ми відкриваємо в Києві Європейський тиждень місцевої демократії», - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Підписаний меморандум декларує галузеве співробітництво та обмін досвітом Києва й Тбілісі у питаннях містобудування та формування міського бюджету, запобігання корупції і розвитку житлово-комунального господарства. Також сторони регулярно проводитимуть спільні консультації в сфері екологічної політики, культури, туризму та освіти.

«Впевнений, що підписання цього меморандуму між Києвом і Тбілісі – надзвичайно вагомий крок для поглиблення нашого співробітництва. Це ще один доказ того, що наші відносини стають дедалі міцнішими. Існує багато сфер, де ми можемо ділитися досвідом. Звісно ми зустрічатимемося в рамках Конгресу місцевого самоврядування. Це важливо для розвитку наших міст», - наголосив голова Сакребуло Тбіліського міського муніципалітету Георгій Ткемаладзе.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]