Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: сквер Небесної сотні буде збережено

21 листопада 2018 року

Прокопів: сквер Небесної сотні буде збережено 

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали ініціативу заступника міського голови – секретаря Київради Володимира Прокопіва щодо офіційного створення скверу на вул. Михайлівська 24-26 площею 0,2549 га.

Сквер Небесної сотні по вулиці Михайлівській, 24-26, самотужки облаштували активісти та волонтери. Але земельна ділянка перебувала у приватній власності,  там планувалося будівництво готельно-офісного центру. Цьогоріч територію було повернуто у власність держави. І тепер надзвичайно важливо надати скверу офіційного статусу – наголошує Володимир Прокопів.

«Комісія з питань екологічної політики підтримала мою пропозицію офіційно створити зелену зону по вулиці Михайлівській, 24-26.  Таким чином місто реалізовує електронну петицію щодо повернення киянам скверу Небесної Сотні. Дуже символічно, що це відбулося саме сьогодні – у п’яту річницю Революції Гідності. Офіційний статус захистить земельну ділянку від посягань забудовників. А також дасть можливість місту опікуватися сквером – організувати полив, прибирання та покращити благоустрій» - зазначив Володимир Прокопів.

Відповідно до рішення постійної комісії Київради з питань екологічної політики, тепер КО «Київзеленбуд» має подати клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення скверу по вулиці Михайлівській, 24-26. А виконавчий орган здійснити заходи щодо зняття арешту з відповідної земельної ділянки та її передачі з державної до комунальної власності територіальної громади міста Києва, відповідно до вимог чинного законодавства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]