Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокопів: у Київраді формують журі, яке голосуватиме за зображення Герба столиці

18 березня 2019 року

Прокопів: у Київраді формують журі, яке голосуватиме за зображення Герба столиці

Робоча група з підготовки проекту зображення Герба міста Києва працює над формуванням складу журі, яке визначатиме за результатами конкурсу кращі ескізи. Свою згоду долучитися до комісії уже надали провідні представники експертного та релігійного середовища України. Зокрема експерти Інституту історії НАН України, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Рильського, Православної Церкви України, Академії образотворчого мистецтва і архітектури. Про це повідомив голова робочої групи, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

«Ми зараз працюємо над формуванням журі. Саме воно буде визначати найкращі ескізи Герба столиці, які найбільш точно мають відтворювати історичні традиції з використанням відомих символів місцевого самоврядування Києва. Тому долучаємо фахівців Українського інституту національної пам’яті та Українського геральдичного товариства. Також свою згоду надали експерти державної академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. Бойчука та Національної академії мистецтв України. Точний склад конкурсної комісії погодимо на найближчому засіданні робочої групи», - уточнив Володимир Прокопів.

Він також зазначив, що наразі розроблено проект Положення про проведення конкурсу «Герб міста Києва» у 2019 році. Документом передбачено вимоги до ескізів символіки столиці та заплановані етапи проведення конкурсу. Також проект Положення регулює особливості роботи журі. Ці деталі робоча група має затвердити найближчим часом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]