Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Робота з регулювання чисельності безпритульних тварин у столиці продовжується навіть під час карантину

13 квітня 2020 року, 16:16

З початку року представники КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» виловили понад 500 безпритульних тварин. Робота з регулювання чисельності безпритульних тварин у місті продовжується навіть під час карантину. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«Тенденцію, що домашніх улюбленців почали викидати на вулицю, ми не спостерігаємо. Ті плітки, що нібито тварини можуть передавати вірусну хворобу COVID-19 своєму власнику, які активно розповсюджувалися через соціальні мережі, кияни не підхопили. Наразі, як ніколи, тварини потребують нашого піклування та любові. І чи не найбільше це необхідно саме тим, хто не має господаря», – сказав Олексій Кулеба.

Також, за словами в.о. директора комунального підприємства та лікаря ветеринарної медицини Наталії Мазур, на сьогодні немає жодного доведеного випадку передачі COVID-19 від тварини до людини.

«Боятися, що тварина стане причиною зараження на COVID-19, не потрібно. Проте після вигулу собаки варто не нехтувати правилами гігієни – як стосовно тварини, так і до себе. Після прогулянки необхідно ретельно вимити лапи собаки зі спеціальними шампунями або за допомогою дитячого гіпоалергенного мила», – уточнила Наталія Мазур.

Нагадуємо, задля запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби вигулювати собаку дозволено тільки однією особою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]