Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ще 34 автобусних маршрути у Києві працюватимуть за новими стандартами – Костянтин Усов

13 вересня 2021 року, 10:26

Ще 34 автобусних маршрути у Києві працюватимуть за новими стандартами. Відповідні додаткові угоди перевізники, які здійснюють перевезення за чинними договорами, підписали з Київською міською державною адміністрацією. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Усім компаніям, що мають чинні договори на маршрутні перевезення, місяць тому було запропоновано добровільно підписати з містом додаткові угоди щодо підвищення стандартів сервісу для киян, – зазначив Костянтин Усов. – Як перехідний документ, угода містить не всі пункти нашого еталонного договору, за яким ми провели конкурс у червні, але несе багато трансформаційних положень: уніформа водіїв, обслуговування українською, заборона звукового і візуального «сміття» в салоні, звукові та візуальні сповіщення про зупинки українською та англійською мовами, граничний температурний режим для зими й літа тощо».

За інформацією Костянтина Усова, незважаючи на спроби окремих «босів маршруточної мафії» через кулуарні зустрічі й Telegram-чати організувати масове непідписання, перші угоди підписали такі компанії:

  • компанія «Базальт» – 5 маршрутів;
  • компанія «Д-М Київтранс» – 4 маршрути;
  • компанія «Політехавто-Б» – 2 маршрути;
  • компанія «Автосервіс» – 2 маршрути;
  • компанія «Клайт» – 1 маршрут;
  • компанія «Транс-Сіті» – 3 маршрути.
  • компанія «Союз авто» – 17 маршрутів.

«Усього у місті близько 150 автобусних маршрутів. Таким чином, станом на сьогодні вже 9 перевізників на 42 маршрутах повністю або частково самозобов’язались дотримуватись стандартів та вимог міста, – повідомив заступник голови КМДА. – Перевізники, у яких закінчується термін дії договору, братимуть участь у нових конкурсах. З точки зору міста, без підписання цього перехідного договору у тих, хто хоче і надалі надавати послуги з перевезення мешканців міста, немає шансів підготуватися до нових стандартів на цих конкурсах».

Костянтин Усов додав, що підписання або непідписання цієї додаткової угоди місто сприйматиме як демонстрацію перевізниками готовності дослухатись до нього або ж бажання воювати з ним.

Як повідомлялося, перший конкурс за новими вимогами відбувся 25 червня цього року. У липні його переможці презентували маршрутні автобуси нового зразка.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]