Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ще одній родині дитячого будинку сімейного типу передано новий автомобіль (+фото)

17 січня 2019 року, 16:57

Сьогодні заступник голови КМДА Марина Хонда за дорученням міського голови Віталія Кличка передала новий автомобіль дитячому будинку сімейного типу родини Олени Гандей. У родині виховується 10 дітей, 7 із яких мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

«Я щиро дякую вам за те, що ви щодня даруєте цим дітлахам сімейне тепло і любов, захищеність і впевненість у собі, готуєте до самостійного життя, даєте можливість розвивати свої таланти, брати участь і перемагати у творчих конкурсах та спортивних змаганнях. Сподіваємось, новий автомобіль дасть змогу економити час у поїздках і, завдяки цьому, ще більше часу проводити разом, у родинному колі», – зазначила Марина Хонда, вручаючи ключі від авто.

За її словами, у Києві на сьогодні діє 24 дитячих будинки сімейного типу та 34 прийомні сім’ї. Тому одне з основних завдань столичної влади – забезпечити кожен такий дитячий будинок службовим автомобілем. Відповідну програму забезпечення автотранспортом розпочато у 2016 році, коли було придбано та передано у користування 3 нові авто. У 2017 – передано 4, у 2018 – 7, а нинішнього року заплановано придбання ще 2-х.

Олена Гандей займається вихованням посиротілих дітей із 2010 року. Спочатку вона була опікуном, а у 2012 році родина почала функціонувати як прийомна сім’я, у якій на той час виховувалось 5 власних дітей та 4 прийомних.

Маючи тривалий позитивний досвід виховання дітей-сиріт, Олена Леонідівна виявила бажання та була рекомендована для організації на базі її родини дитячого будинку сімейного типу, який і був створений відповідно до розпорядження Голосіївської районної державної адміністрації від 29.02.2016 № 102. У цей же час родині для функціонування дитячого будинку було надано службове житло.

Нагадаємо, під час відвідування нового приміщення одного з дитячих будинків сімейного типу, Київський міський голова зазначив, що столична влада буде збільшувати допомогу ДБСТ, де на вихованні знаходяться діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Передача нового автомобіля дитячому будинку сімейного типу родини Олени Гандей

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]