Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Шулявський шляхопровід почнуть частково перекривати у зв’язку із реконструкцією

05 червня 2018 року, 19:10

Шулявський шляхопровід у зв’язку із реконструкцією почнуть частково перекривати найближчими днями. Про це повідомив головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» Олександр Здольник.

Він додав, що реконструкція об’єкту має бути виконана, незважаючи на суперечки довкола неї, а заплановані роботи потрібно розпочати вчасно, аби забезпечити безпеку киян та гостей міста.

«Робота має бути виконана задля безпеки руху. Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху № 5. Першу чергу намагатимемося закінчити вже до кінця цього року, хоча через вказані вище причини ми втратили два місяці дорогоцінного часу. Передбачених проектом на першу чергу коштів – 380 млн грн – вистачить, аби розпочати роботи із заміни шляхопроводу з його розширенням до шести смуг і відновити рух цією ділянкою», – сказав Олександр Здольник.

Другий етап передбачатиме будівництво ще двох з’їздів.

«Зараз ведуться переговори між КМДА й Урядом щодо передачі будівлі «Більшовика» у комунальну власність Києва. Також наразі напрацьовані схеми об’їздів на час реконструкції. Сподіваємося, що серйозних заторів вдасться уникнути, адже влітку транспортний потік у місті зменшений», – додав головний інженер комунального підприємства.

Олександр Здольник зауважив, що рух зношеним мостом продовжуватиметься до липня, попри незадовільний для експлуатації стан. Він також нагадав, що відтермінування робіт з реконструкції пов’язане з недобросовісними скаржниками в АМКУ та численними суперечками про різні концепції розв’язки. Під час останнього засідання профільної комісії до розгляду прийняли одну з версій реконструкції, однак зауваження щодо проекту не були враховані. Також наразі не визначено і виконавців цих робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]