Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Швидкість на окремих вулицях можна збільшувати, але відповідально – Дмитро Давтян

18 січня 2018 року, 10:30

У Київській міській державній адміністрації обережно ставляться до ініціативи збільшення максимально дозволеної швидкості на окремих вулицях. Таку думку висловив «Українським новинам» заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Я вважаю, що зниження швидкості – це дуже позитивний крок. Адже більшість травматичних і смертельних випадків трапляються на дорогах Києва саме через недотримання швидкісного режиму. Водії надто безпечні, а це може вартувати не лише здоров’я, але й їхнього життя та життя інших учасників дорожнього руху. Тож у цілому я підтримую такий крок. Разом із тим, у нас зареєстрована петиція про ймовірне збільшення дозволеної швидкості на окремих вулицях. Я розумію, що в окремих випадках це підвищення можна допустити, однак маємо детально розглянути ділянки, активність руху на них, кількість пішоходів тощо. Підвищувати можна, але дуже незначно і дуже обережно», – вважає заступник голови КМДА.

Він переконаний, що разом із врегулюванням швидкісного режиму потрібно працювати над підвищенням рівня культури та особистою відповідальністю водіїв.

«Коли закон працюватиме однаково для всіх, і ми відійдемо від принципу «дзвінка другу», коли розумітимемо, що кожен, незалежно від статусу чи інших вихідних даних може і має бути притягнутим до відповідальності – лише тоді матимемо порядок на вулицях. Система великих штрафів, на мою думку, – дієвий інструмент, який уже довів свою ефективність у низці країн. Однак, знову-таки, підхід має бути комплексний і містити створення умов, роз’яснення і відповідальність. Спільними зусиллями ми можемо цього досягти», – переконаний Дмитро Давтян.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні знизилася максимальна швидкість руху в населених пунктах із 60 до 50 км/год. Так, набула чинності Постанова Кабінету Міністрів від 10 листопада 2017 року «Про внесення змін до Правил дорожнього руху». Уже через кілька днів у розділі «Електронні петиції» Київської міської ради було зареєстровано звернення: «Дозволити рух основними магістралями столиці зі швидкістю, вищою 50 км/год», яке наразі набрало понад 8,6 тисячі підписів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]