Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сьогодні Київ вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2019 року, 11:35

Сьогодні, 14 грудня, Київ вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день 33 роки тому завершилось будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, аварія якого у 1986-му спричинила масштабну екологічну катастрофу.

Для вшанування мужності і самовідданості ліквідаторів наслідків цієї жахливої техногенної трагедії сьогодні в столиці триватимуть урочисті та пам’ятні заходи: покладання квітів, тематичні виставки, зустрічі із самими ліквідаторами і представниками міських громадських організацій чорнобильців.

Слова вдячності звучатимуть під час церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» і меморіального кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи (проспект Миру, 16).

Зустрічі з учасниками ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС відбуватимуться у загальноосвітніх навчальних закладах усіх форм власності протягом усього грудня. Окрім того,  школярі відвідуватимуть Національний музей «Чорнобиль». Ці та інші тематичні заходи триватимуть у всіх районах столиці.

Нагадаємо, що аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Внаслідок катастрофи прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн – це діти. Указом Президента України №945/2006 установлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]