Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стадіон Старт повернуто до комунальної власності

21 вересня 2017 року

Стадіон Старт повернуто до комунальної власності

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли до комунальної власності територіальної громади міста Києва спортивний комплекс “Стадіон Старт”.

Рішенням Київради від 26 лютого 2010 року земельна ділянка площею 4,83 га була передана ТОВ “Голден Хаус” для комплексної реконструкції, будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого та багатофункціонального житлово-офісного комплексів з приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгом. А влітку того ж року ТОВ “Голден Хаус” приватизувало територію стадіону. У 2016 році Господарський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору через невиконання умов, зокрема, невнесення інвестицій у передбачений строк.

На сьогодні рішення суду примусово виконане, а спортивний комплекс у занедбаному стані повернуто у державну власність. Зважаючи на численні звернення мешканців столиці, з метою відновлення функціонування стадіону, Київрада направила листа до Фонду державного майна з клопотанням ініціювати його передачу з державної до комунальної власності.

Також було розроблено відповідний проект рішення, який сьогодні підтримали 86 депутатів. Це надасть можливість безоплатно прийняти до комунальної власності спортивний комплекс, що сприятиме розвитку фізичної культури та спорту у столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]