Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стартував оглядовий серіал про те, як працюють апарати штучної вентиляції легень

28 квітня 2020 року, 10:13

На національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» стартував новий онлайн-курс у вигляді освітніх серіалів «COVID-19: що потрібно знати про роботу апаратів штучної вентиляції легень». Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Мета серіалу – розповісти лікарям та пацієнтам, як працюють апарати штучної вентиляції легень. Переглянувши серіал, можна дізнатися про параметри, налаштування, типи режимів, особливості функціонування апарату ШВЛ тощо. Оглядовий серіал складається з трьох серій у форматі міні-інтерв’ю. Тривалість однієї серії: 10-14 хвилин.

Онлайн-курс доступний на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/covid19-ventilator.

Відеоінструкції до онлайн-курсу підготував Денис Сурков, завідуючий відділом анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених обласної клінічної лікарні Дніпра, доктор медичних наук, викладач кафедри медицини катастроф і військової медицини Дніпропетровської медакадемії МОЗ України.

Оглядовий серіал про те, як працюють апарати штучної вентиляції легень є спільним проєктом Міністерства цифрової трансформації України, Фонду Ріната Ахметова та Асоціації анестезіологів України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]