Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада закликає малий та середній бізнес долучатися до Програми фінансово-кредитної підтримки

02 листопада 2018 року, 13:12

Столична влада закликає підприємців долучатися до Програми фінансово-кредитної підтримки, що надається у вигляді компенсації відсотків за кредитами малому та середньому підприємництву у таких галузях як виробництво, розвиток закладів дошкільної освіти та сфери житлово-комунальних послуг. Про це під час засідання Ради регіонального розвитку при КМДА нагадав в. о. директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Денис Пікалов.

Він зазначив, що завдяки механізму компенсації для кінцевого позичальника відсоткова ставка є найнижчою в Україні і становить до 10% річних.

«У цьому році київською міською владою на фінансово-кредитну підтримку виділено 10 млн грн. На жаль, про це знають не всі. І навіть той фонд, що є, не вичерпується повністю», – розповів Денис Пікалов.

Нагадаємо, що Програма фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва із компенсації відсоткової ставки за кредитним договором надається у вигляді компенсації 50% номінальної відсоткової ставки за кредитами, наданими банками-партнерами.

Позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані у Києві, виробничі потужності яких розміщені у столиці та які підпадають під визначення суб’єктів малого та середнього підприємництва згідно із положенням Господарського кодексу України.

Проект реалізується завдяки партнерству київської влади, уряду Німеччини, який через KfW (німецька кредитна установа для відбудови) надав Німецько-Українському фонду позику в розмірі 10 млн євро, а також ініціативи ЄС «EU4Business», яка виділила 5 млн євро на компенсацію валютних ризиків.

Більше про умови Програми читайте за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]