Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні ветеринари розказали, як вберегти тварину від наслідків феєрверку

29 грудня 2021 року, 10:38

У Києві заборонено використання піротехнічних виробів під час проведення заходів. Утім, попри заборону, салюти та феєрверки часто є атрибутом новорічних свят: порушники правил завдають непоправної шкоди тваринам, а інколи можуть стати причиною їх каліцтва або навіть смерті. Як вберегти власницьких тварин від наслідків святкових «вибухів» розповіли у КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

«Щороку під час новорічних свят до нас звертаються десятки киян, улюбленці яких стали жертвами таких небезпечних забав. Раптові вибухи петард та феєрверків лякають тварину, вона може втекти від господаря або навіть потрапити під автомобіль», – прокоментувала Наталія Мазур.

Фахівці стверджують, що підготувати тварину до подібного стресу неможливо, раптового вибуху може злякатись навіть дресирований собака.

Піротехніка є також смертельно небезпечною для птахів, які внаслідок шоку втрачають орієнтацію у просторі, врізаються в машини, дерева, будівлі.

Фахівці комунальної ветклініки дали поради, як захистити тварину від новорічної піротехніки:

  • під час новорічних свят вигулюйте домашнього улюбленця подалі від місць масових розваг;
  • за можливості гуляйте із твариною вранці або вдень. Шансів, що собаку налякає салют, набагато менше;
  • не відпускайте песика з повідця. Навіть якщо він злякався вибуху – тримайте його міцно, спробуйте обійняти та заспокоїти;
  • заздалегідь проконсультуйтеся з ветеринарним лікарем, які саме заспокійливі препарати підходять вашому улюбленцю.

Також нагадуємо, як ужити необхідних заходів безпеки, щоб новорічні ялинки не нашкодили домашнім улюбленцям.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]