Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичним стартапам допомагатимуть, використовуючи нідерландський досвід

30 листопада 2018 року, 18:21

Київ шукає можливості для розвитку стартапів у столиці за прикладом Амстердаму. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Дмитра Давтяна із головою ради ГО «Інститут податкових реформ» Оленою Хотенко, керівником інноваційних програм мерії міста Амстердам «Marketing & Communications StartupAmsterdam» Александрою Беліковою, співзасновниками і керівниками «Blue Clue Tax Solutions», що співпрацює із компаніями Tesla, Baker Tilly Berk, PwC, Horling, Nexia International, Тоном Кролом і Марком Фруйт ван Гертоном.

«Зустріч покликана продовжити спілкування уже у практичному аспекті – на базі столичного СмартХабу можемо виявляти і розвивати цікаві смарт-проекти, а досвід нідерландських колег дозволить поширити це на інші галузі. Київ не просто обрав шлях розвитку розумного міста – ми справді рухаємося у напрямку діджиталізації та інноваційності. Так, дуже багато столичних раціоналізаторів давно вже співпрацюють із іноземними компаніями. Але це, у першу чергу, приватний досвід, тобто фактичної користі місто не відчуває. Зовсім інша справа – коли проект, який народився у столиці, не просто залишається тут, а й розвивається. Наше завдання – допомогти корисним проектам «піднятися», і допомога амстердамських партнерів у цьому буде більш ніж доречною», – переконаний заступник голови КМДА.

Він зауважив, що у Нідерландах значна увага приділяється проектам, спрямованим на екологічність та оптимізацію простору.

«Звичайно, зважаючи на стрімкий розвиток IT, ми прагнемо, щоб ця технологічність працювала на користь кожній галузі міста. Ми не робитимемо пріоритетів тільки для IT, адже цікаві ідеї є у різних напрямах. Ми маємо підтримати найбільш корисні, і завдяки вже багато разів підтвердженому досвідові наших колег із Амстердаму, зробити це оптимально для всіх сторін», – зауважив Дмитро Давтян.

Нагадаємо, два тижні тому заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян у режимі відеоконференції доєднався до церемонії відкриття Kyiv Smart City Accelerator, яка відбулася у Кремнієвій долині (США) у рамках інноваційного саміту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]