Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичній школі присвоїли ім’я іспанського письменника Мігеля де Сервантеса Сааведри

19 липня 2018 року

Столичній школі присвоїли ім’я іспанського письменника Мігеля де Сервантеса Сааведри

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати присвоїли спеціалізованій школі І ступеня з поглибленим вивченням іспанської мови № 176 ім’я Мігеля де Сервантеса Сааведри.

З відповідною ініціативою до Київради звернулося Посольство Королівства Іспанії в Україні. Школа № 176, що розташована у Дніпровському районі, започаткована 1978 року як навчальний заклад із поглибленим вивченням іспанської мови. У 2010 році заклад реорганізовано у суспільно-гуманітарну гімназію з тим же профілем.  Школа демонструє великі успіхи у вивченні іспанської мови, популяризуючи традиції та культуру Королівства Іспанії в Україні. Учні є активними учасниками програми обміну студентами, організованої Департаментом освіти Міської ради Мадриду. За підтримки Посольства Королівства 1спанії також щороку на базі навчального закладу проводяться Міжнародні Сервантесівські конференції.

Мігель де Сервантес Сааведра -  іспанський новеліст, драматург і поет, класик світової літератури. Відомий, передусім, написанням твору «Дон Кіхот», який багато критиків називають першим сучасним романом та одним із найкращих творів світу.

Рішення підтримали 73 депутати Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]