Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичну молодь запрошують до участі в патріотичному фестивалі-конкурсі «Народ-герой героїв появляє»

31 травня 2023 року, 12:33

У столиці стартував ІІ Відкритий патріотичний фестиваль-конкурс «Народ-герой героїв появляє», який триватиме до 28 червня. Засновник цієї події – Київський університет імені Бориса Грінченка – запрошує до участі молодь віком від 14 до 35 років. 

Мета Фестивалю-конкурсу – поширення патріотичних ідей засобами мистецтва, виявлення і підтримка талановитої молоді, сприяння становленню української та європейської ідентичності, заохочення до патріотичної творчості захисників і захисниць України через участь у мистецьких проєктах.

Фестиваль-конкурс проводиться у двох категоріях – «Професіонали» та «Аматори» за номінаціями: 

  • образотворче мистецтво – живопис (олія, акварель, гуаш, змішана техніка, авторська техніка); графіка (малюнок, ілюстрація, друковані зображення: гравюра, літографія, екслібрис, монотипія, пастель);
  • декоративно-прикладне мистецтво та художні ремесла;
  • фотомистецтво – документальне фото, художня фотографія, прикладне фото (плакати, оформлення книг тощо), репродукція, реклама;
  • вокальне мистецтво – академічний вокал, 
  • естрадний вокал, народна пісня, патріотична українська пісня, авторська пісня;
  • хорове мистецтво; 
  • інструментальне виконавство – обробка та варіації на теми українських пісень і танців, колаж із тем сучасних українських пісень, твори українських композиторів та авторські програмні твори патріотичної тематики, джазові імпровізації на теми українських мелодій;
  • хореографічне мистецтво – класичний танець, народно-сценічний танець, бальний танець, сучасна хореографія;
  • театральне мистецтво – драма, музичний театр, театр пантоміми, ляльковий театр, театральна мініатюра;
  • літературна творчість – поезія, художня проза (оповідання, новели, есе);
  • художнє слово – літературно-музична композиція, моновистава;
  • дизайн – графічний дизайн (плакат), арт-дизайн;
  • журналістика – інформаційно-аналітичні жанри (інформаційний паблік, інтерв’ю, репортаж, стаття, огляд), художньо-публіцистичні жанри (експеримент, зарисовка, стаття, есе, нарис, історія);
  • медіамистецтво – графічно-візуальні роботи: комп’ютерне мистецтво (кібер-арт, медіа-арт, медіаінсталяція, анімація), саунд, відеоролик (музичне відео (кліп), соціальна реклама, буктрейлер, відеопоезія). 

Можна взяти участь як в одній, так і в кількох номінаціях. Учасники також можуть подавати роботи/виступи в номінаціях, не зазначених у переліку. На конкурс подаються роботи (твори, виступи), які не брали участь в інших фестивалях, конкурсах. У зв’язку з дією воєнного стану в Україні допускаються фото та відеозаписи, створені в домашніх умовах. Наявність у конкурсній програмі творів українських авторів є пріоритетним. Заміна репертуару після реєстрації заявки не допускається.

Заявку на конкурс із прикріпленою роботою/виступом потрібно відправити до 15 червня через гугл-форму: https://forms.gle/uL2wYKK8ZiPedsJTA. Участь безкоштовна.

У кожній номінації створено журі, до якого входять діячі культури та мистецтва України, науковці, мистецтвознавці, культурологи, представники громадських організацій. Обиратимуть найкращих онлайн.

Переможці в номінаціях нагороджуються дипломами (I, II, III ступеня), за окремим рішенням журі – дипломами Гран-прі, спеціальними відзнаками. Інші учасники Фестивалю-конкурсу отримають пам’ятні дипломи. 

Гала-концерт та виставка робіт (презентація медіапроєктів) переможців, а також церемонія нагородження відбудуться очно за умови гарантування організаторами безпеки життя та здоров’я учасників. За інших обставин заходи проведуть онлайн із записом та поширенням відеоверсії на електронній сторінці Фестивалю-конкурсу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]