Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця стимулюватиме інноваційно-орієнтовані підприємства

29 листопада 2017 року, 11:41

Передумовами оздоровлення української економіки в цілому та Києва зокрема є стимулювання розвитку інноваційно-орієнтованих підприємств. Так вважає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Наразі готується до впровадження проект індустріального парку в структурі проекту промислового вузла «Київська бізнес-гавань» у Деснянському районі. Наступного року буде завершено відведення 4-х земельних ділянок загальною площею 106,68 га та підготовлено Концепцію індустріального парку», – розповів Геннадій Пліс.

За попередніми оцінками бізнесу, пріоритетними у розвитку проекту стануть такі галузі: фармацевтична, виробництва електро- та оптичного обладнання, інжинірингу та інформаційних технологій, точного машинобудування та електроніки, легкої промисловості.

Перший заступник голови КМДА вважає, що проект дозволить створити тисячі високопродуктивних робочих місць, сприятиме розвитку інфраструктури, впровадженню у виробництво високих технологій, збільшенню обсягів та асортименту випуску конкурентоспроможної продукції, орієнтованої на експорт, і як результат – збільшенню надходжень у місцевий бюджет.

«Звичайно, попереду на нас чекає підготовка: важливо детально опрацювати кожен момент. Це займе певний час, але паралельно ми працюємо над підтримкою коворкінг-центрів, які, на мою думку, є опорними у розвитку розумного міста. Саме такий шлях я вбачаю найбільш ефективним для Києва. Наше завдання – створити сприятливі умови для розвитку підприємств – як промислових, так і інноваційних», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]