Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Торік столична служба зайнятості працевлаштувала майже 19 тисяч безробітних

02 лютого 2018 року, 15:52

У базі столичної служби зайнятості протягом 2017 року налічувалось понад 60 тисяч вакансій, працевлаштовано майже 19 тисяч безробітних. Про це під час прес-конференції про підсумки роботи в 2017 році та пріоритетні завдання в 2018-му розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Торік соціальні послуги служби зайнятості отримувала 31 тисяча безробітних мешканців столиці. Переважна більшість серед шукаючих роботу – це службовці, їх понад 85%. Нашими зусиллями вдалось забезпечити роботою майже 19 тисяч громадян. 136 безробітним виплачено допомогу з безробіття одноразово для відкриття ними власної справи», – зазначив Віктор Білич.

За його словами, на столичному ринку праці протягом останніх років великим попитом серед роботодавців користуються робітничі професії. Нині, на жаль, неможливо задовольнити цей попит не лише у столиці, але й в усій Україні. Привабливість робітничих спеціальностей невпинно падала десятиліттями, натомість, у свідомості вже кількох поколінь українців сформувалось стійке переконання про неможливість успішної кар’єри без здобуття вищої освіти. Результатом став великий надлишок спеціалістів і магістрів та гострий дефіцит робітників, особливо – кваліфікованих.

«На наш погляд, необхідно проводити на державному рівні широкомасштабну роботу щодо повернення престижу робітничих професій. Столична служба зайнятості вже працює в цьому напрямі. Проводиться широка профорієнтаційна робота з молоддю щодо вибору актуальних на ринку праці професій», – наголосив Віктор Білич.

Щодо основних пріоритетних завдань Київського міського центру зайнятості на 2018 рік, він назвав нові методи роботи, спрямовані на запобігання довготривалому безробіттю, розширення спектру заходів взаємодії з безробітними з урахуванням їхніх індивідуальних характеристик, мотивації до працевлаштування. Це система профілювання та кейс-менеджмент.

«Ключовим гаслом служби зайнятості є те, що кожен українець повинен мати достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець – кваліфікованих та сумлінних працівників», – додав Віктор Білич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]