Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2018 році проведено роботи з капітального ремонту та реконструкції 104 об’єктів зеленого господарства

02 листопада 2018 року, 17:41

У 2018 році проведено роботи з капітального ремонту та реконструкції 104 об’єктів зеленого господарства, які вирізняються власним дизайном, архітектурними особливостями з урахуванням географічного розташування, наближеності до житлових масивів чи водоймищ. Про це прозвітував на Раді регіонального розвитку при КМДА в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

«Завданням міської влади на сьогоднішній день є збереження та розвиток унікальної інфраструктури міста, збільшення кількості зелених зон, підвищення якості обслуговування парків та скверів. У цьому році для проведення капітального ремонту та реконструкції було визначено топ-парки у кожному районі столиці. Наприклад, завершені ремонтні роботи у парку «Відрадний», першої черги парку «Перемога», третьої черги парку «Наталка», Сирецького парку, парку з водними об’єктами вздовж проспекту Ватутіна», – зазначив Олександр Савченко.

За останні роки стан зелених насаджень та зелених зон значно покращився, територія парків зросла із 2740,7 га до 2820,15 га станом на 2018 рік.

«Було зроблено реконструкції та капітальні ремонти у 339 парках та скверах Києва впродовж 2015-2018 років. Такі зміни відбулися завдяки ефективному управлінню міської влади та постійному зростанню обсягів фінансування на реконструкцію, капітальний ремонт та придбання техніки по догляду за зеленими насадженнями у місті», – додав Олександр Савченко.

У будівництві втілюються системні підходи щодо влаштування автоматичного поливу у зелених зонах Києва.

В.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова зазначила, що поливо-зрошувальною системою охоплено більше 50 га площі парків і скверів. Вона додала, що за 2018 рік влаштовано майже 100 сучасних дитячих майданчиків та комплексів, більше 30 work-out-майданчиків та майже 20 мультифукціональних спортивних полів. Прокладено більше 10 км нових велодоріжок. Застосовано новітні технології з улаштування пішохідних та велодоріжок, зокрема, більше 20000 кв. м. вимощено з фібробетону.

Пріоритетними планами на 2019 рік є продовження програми Київського міського голови Віталія Кличка щодо реконструкції і капітальних ремонтів топ-парків у кожному районі міста, ремонту та створення нових скверів.

Також для покращення зеленої інфраструктури міста планується:

  • Створення окремої служби утримання кожного окремого парку.
  • Механізація виробничих процесів, застосування сучасної техніки та інструментів для утримання відремонтованих парків та скверів із метою збереження коштів, що були вкладені в створення цих об’єктів.
  • Збільшення загальної площі парків та скверів у місті.
  • Оформлення земельних ділянок парків та скверів.
  • Створення системи інвентаризації для обліку зелених насаджень і споруд за допомогою сучасних інформаційних технологій, що дає можливість контролювати стан оновлених парків і скверів.
  • Зміни в нормативній базі щодо вимог до утримання зелених насаджень парків та скверів.
  • Запуск екологічно чистих ліній по переробці листя і деревини на паливо (пелетні лінії), які дозволять забезпечити вчасне та якісне утримання об’єктів благоустрою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]