Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2022 році в Києві висадили майже 4 800 дерев та 53 000 кущів

29 листопада 2022 року, 12:28

Із початку 2022 року у столиці висадили 4 750 дерев та 53 000 кущів. Роботи з озеленення міста продовжували попри складну економічну та безпекову ситуацію у країні. Про це заявив сьогодні начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний під час висадки алеї платанів у парку «Володимирська гірка».

«Добігає кінця цьогорічний сезон висадки дерев. Сьогодні ми висадили 15 чудових платанів в одному з найулюбленіших місць відпочинку киян. Попри всі виклики, ми готуємо місто до перемоги і робимо все від нас залежне, аби Київ зустрів її зеленим і квітучим. Усього від початку року працівники наших комунальних підприємств висадили 4 750 дерев та 53 000 кущів. Особливо приємно, що в цьому році значну частину зелених насаджень місту передали меценати. Сподіваюся, така тенденція збережеться і у прийдешньому році», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, що Київ масштабуватиме сучасні підходи в озелененні міста – за основу братиметься європейський досвід. Так, на деяких ділянках, де утримання газонів не є доцільним, навесні 2023 року з’являться пілотні проєкти з використанням декоративних луків і злаків, які потребують значно меншого ресурсу для догляду. Це стосуватиметься насамперед розподільних смуг та ділянок уздовж автомобільних доріг. Також озеленювачі столиці продовжать уважно підходити до вибору сортів дерев та кущів: віддавати перевагу тим, які найкраще себе зарекомендували в міських умовах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]