Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2023 році надходження до бюджету Києва від сплати відновної вартості зелених насаджень склали понад 10 млн грн

11 березня 2024 року, 10:49

У 2023 році надходження до міського бюджету від сплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягали видаленню, склали понад 10 млн грн. Планується, що аналогічна сума буде виділена на озеленення міста і в цьому році. Про це повідомив Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Відновна вартість зелених насаджень – компенсація, що сплачується місту суб’єктом господарювання в разі їхнього видалення. Вона складається з вартості посадкового матеріалу, робіт із висадки та утримання. При розрахунку вартості враховується також індекс інфляції.

У Департаменті нагадали, що у 2022 році розміри сплати відновної вартості були приведені у відповідність до законодавства і реальних ринкових умов. У результаті це призвело до збільшення надходжень коштів до бюджету міста і створило нові можливості для відновлення зелених насаджень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]