Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Бузковому парку міста Херсон висадили 70 кущів бузку, подарованих КО «Київзеленбуд»

18 березня 2023 року, 13:42

18 березня 2023 року у Бузковому парку міста Херсон висадили 70 кущів бузку, подарованих КО «Київзеленбуд», із них 30 кущів – селекційні. Частину саджанців надали Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України та Ботанічний сад імені академіка Олександра Фоміна. Про це повідомляють у КО «Київзеленбуд».

«Бузковий парк у Херсоні – це ще один символ цієї кривавої війни. Символ мужності, сміливості, відданості. І разом з тим — болючої втрати найкращих, адже саме такими є наші захисники. Київський бузок у херсонському парку – це символ нашої єдності, підтримки один одного. Із 70 кущів 30 є селекційними як вшанування пам’яті героїв незламного Херсона», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

1 березня 2022 року став одним із найтрагічніших днів для Херсона з початку повномасштабного вторгнення росіян. У Бузковому парку місцева тероборона, захищаючи рідне місто, зустріла ворожу бронетехніку. У нерівному бою загинули близько 30 захисників.

За інформацією Херсонської міської військової адміністрації, значну частину зелених насаджень було пошкоджено великокаліберною зброєю, зокрема і кущі бузку, у честь яких було названо цей парк.

Висадження бузку на цьому місці є вшануванням подвигу бійців як символу стійкості та свободи херсонців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]