Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Фінляндії розпочалася міжнародна конференція «Дні Києва в Гельсінкі»

29 листопада 2021 року, 17:43

У столиці Фінляндської Республіки – Гельсінкі – за участю офіційної делегації столиці України проходить міжнародна конференція «Дні Києва», у межах якої презентують туристичний потенціал Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА, керівниця делегації Марина Хонда.

«Туристична сфера виходить із кризи, яку спричинила пандемія COVID-19, про що свідчить обсяг туристичного збору до бюджету Києва (станом на 25 листопада 2021 року становить 72 млн грн), що суттєво перевищує загальний минулорічний показник – 34,7 млн грн. Таким чином, наша галузь призвичаїлася до нових умов роботи та розвивається попри численні карантинні обмеження. Зараз Київ має можливість стати популярним туристичним центром. Після візитів наших делегацій до Баку, Дубаю та Стамбулу кількість туристів звідти збільшилась. Тож, сподіваємося, що наша столиця буде цікавою і для мешканців Фінляндії», – зазначила Марина Хонда.

Начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова закцентувала увагу на широких туристичних можливостях української столиці, де кожен турист може знайти відпочинок на будь-який смак.

«Київ може привабити іноземного туриста розмаїттям маршрутів, багатою історико-культурної спадщиною, неймовірною локальною київською та українською кухнями, масштабними подіями та заходами, зокрема і пов’язаними із MICE-індустрією, високоякісними медичними та оздоровчими послугами за доступними цінами», – поділилася Марина Радова.

Про специфіку розвитку та можливості пріоритетних видів туризму розповіли представники профільних асоціацій України: голова «Української асоціації медичного туризму» Віолетта Янишевська, співголова «Асоціації туроператорів в’їзного туризму України» Наталія Соболєва, голова «Всеукраїнської асоціації гідів» Яніна Гаврилова, голова «Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму» Олексій Волков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]