Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді хочуть створити ТКК, яка перевірятиме сплату пайової участі

08 вересня 2016 року

У Київраді хочуть створити ТКК, яка перевірятиме сплату пайової участі

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати підтримали створення тимчасової контрольної комісії щодо перевірки сплати пайової участі (внесків) замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва на підставі договорів, укладених після 2006 року.

Відповідно до проекту рішення, ТКК має перевірити укладення договорів, сплату пайової участі та факти ухилення забудовників від укладання відповідних документів з 2006 року.

“За останніх 10 років відбулися зміни в українському містобудівному законодавстві, і можна сказати, не в кращу сторону. Адже розмір пайової участі для забудовників було суттєво зменшено — до кількох мізерних відсотків. Але навіть ці гроші міський бюджет часто недоотримує, бо замовники ухиляють від сплати і не укладають договори. Тільки за попередніми підрахунками, заборгованість зі сплати пайової участі становить 1,8 млрд гривень — при щорічних надходжень близько 160 млн гривень”, — говорить депутат Київради Олександр Омельченко.

Очолить відповідну контрольну комісію депутат Київради Олександр Омельченко, до складу загалом увійдуть 17 депутатів КМР. Передбачається, що діятиме ТКК протягом 6 місяців з дати створення.

Відповідний проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]