Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді напрацьовують механізм офіційного визнання бійців-добровольців АТО

24 жовтня 2016 року

У Київраді напрацьовують механізм офіційного визнання бійців-добровольців АТО

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили проект рішення “Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України”. 

Відповідно до проекту рішення, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань та брала участь в бойових діях на сході України, але не ввійшла до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та інших військових формувань і правоохоронних органів.

    Для отримання статусу бійця-добровольця, необхідно через канцелярію Київради надати наступні документи:
    -заяву довільної форми на і'мя заступника Київського міського голови-секретаря Київради з проханням щодо надання статусу бійця-добровольця АТО;
    -копію паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру фізичної особи;
    -автобіографію;
    -довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входить до складу добровольчого батальйону, із зазначенням терміну перебування в зоні проведення АТО;
    -письмові свідчення не менше як двох свідків, які разом брали участь в бойових діях та отримали статус УБД, або інваліда чи учасника війни.

Розглядатиме присвоєння відповідного статусу окрема Комісія з питань надання статусу бійців-добровольців АТО у м. Києві. 

Статус бійця-добровольця АТО може надаватись посмертно. У такому випадку право на оформлення відповідного статусу одержують законні правонаступники бійця-добровольця АТО.

Відповідне рішення також погодила постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]