Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді планують оголосити «Труханів острів» ландшафтним заказником місцевого значення

27 березня 2018 року

У Київраді планують оголосити «Труханів острів»  ландшафтним заказником місцевого значення

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати погодили проект рішення “Про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення “Труханів острів”.

Запропонований проект рішення передбачає оголошення  території острова Труханів та острова Міжмостний орієнтовною площею 27,44 га  ландшафтним заказником місцевого значення. Землекористувачами цієї території є КП  “Дарницьке лісопаркове господарство” та КП “Плесо”.

Територія, що входить до створюваного ландшафтного заказника представлена 14 озерами та листяним лісом, а також значним угрупуванням рідкісних видів рослин та тварин, які внесені до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі та Червоної книги України. Крім того, надання статусу природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації.

Проект рішення спрямований на збереження цінних природних комплексів та представників острівної флори і фауни столиці. Також оголошення “Труханового острова»  ландшафтним заказником місцевого значення  сприятиме оздоровленню довкілля.

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Потім документ винесуть на пленарне засідання КМР.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]