Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді планують посилити контроль за роботою басейнів у комунальних закладах освіти

21 лютого 2018 року

У Київраді планують посилити контроль за роботою басейнів у комунальних закладах освіти

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати погодили проект рішення, який пропонує посиленню контролю за робою басейних комплексів, розташованих у закладах освіти комунальної власності.

Йдеться про дотримання санітарно-гігієнічних норм. Також пропонується ретельніше слідкувати за відвідувачами басейну, аби сторонні особи, які не мають відношення до навчального та спортивно-виховного процесу не користувалися комунальним майном.

«Сьогодні склалась ситуація повної відсутності контролю за тим, хто та яким чином відвідує шкільні плавальні басейни. Якщо басейн перебуває в оренді, то шкільне керівництво не намагається вникати в діяльність орендарів. У Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва, згідно з офіційними відповідями, також немає повноважень контролювати цю діяльність. Всім нам відомо, що басейни є об’єктами підвищеної мікробіологічної небезпеки. Звичайно, хімічні препарати, якими обробляється вода, вбиває більшість мікроорганізмів, проте, підхопити інфекцію можна в інфраструктурних приміщеннях – душі, роздягальні, а також від предметів загального користування – бортиків, поручнів, тощо. Тому вважаю за необхідне запровадити регулювання експлуатації басейних комплексів, розташованих у комунальних навчальних закладах Києва»,  – зазначив автор даної ініціативи, депутат Київради Олександр Пабат.

Якщо документ підтримають у сесійній залі, то вже протягом 4 місяців виконавча влада повинна буде розробити та запропонувати на розгляд Київської міської ради правила експлуатації та механізм контролю за роботою басейних комплексів.

До розробки й запровадження зазначених правил пропонується заборонити експлуатацію басейнів, розташованих у комунальних навчальних закладах міста, сторонніми особами та організаціями з метою, непередбаченою шкільньою навчальною та спортивно-виховною програмами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]