Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако (+фото, відео)

07 липня 2023 року, 13:39

У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для родини врятованих папуг жако, які потрапили до зоопарку у 2022 році. Працівники КиївЗоо створили у великому літньому пташиному вольєрі умови, наближені до природних. Про це повідомляє КП «Київський зоопарк».

Хворих та наляканих птахів до столичного зоопарку привезли співробітники поліції. Майже рік відбувалась їх поступова реабілітація.

Для комфорту птахів у вольєрі є різноманітні присади, іграшки, гілки дерев, годівнички, декоративний фонтанчик та освіжаючий туманно-крапельний розпилювач.

Важливе значення для їхнього здоров’я має особливий, ретельно підібраний раціон, який складається зі спеціального гранульованого корму, збагаченого всіма необхідними вітамінами та мінералами. А ще – папуги із задоволенням поїдають фрукти, плоди і насіння.

Це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і живуть до 50 років, а іноді і більше.

Як зазначають фахівці КиївЗоо, в останні роки популяція жако різко скоротилася. Необмежений вилов птахів із природи та торгівля ними, а також знищення тропічних лісів привели до катастрофічного зниження популяції цих дивовижних птахів. Наразі виду надано статус «під загрозою вимирання».

Тому головна мета столичного зоопарку – реабілітувати пернатих та навчити людей тому, що утримання птахів має бути компетентним і сприяти охороні виду в природі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]