Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києва є чимало напрацювань у смарт-напрямі – Дмитро Давтян

29 січня 2019 року, 18:20

Чотири роки тому у Києві почали впроваджувати систему управління смарт-сіті, і на сьогодні столиця має добрі напрацювання у цьому напрямі. На цьому, відкриваючи Міжнародний Експо-конгрес «Бізнес для розумних міст», наголосив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Один із перших проектів, які з’явилися у столиці, був «Відкритий бюджет», який започаткували разом із німецькою компанією SAP. Ще один дуже популярний сервіс – сервіс петицій, яким наразі скористались 600 тис. киян, а у базі зареєстровано 5 тис. петицій», – розповів Дмитро Давтян.

Він нагадав, що Київ – перше місто в Україні, яке запровадило систему електронних державних закупівель. Загальна сума економії бюджетних коштів у столиці за час її використання сягнула 3,85 мільярда гривень, і сьогодні нею успішно користуються 1800 організацій.

Крім того, є низка технологічних проектів, які успішно працюють у різних сферах життєдіяльності міста. Це і міський дата-центр, і система «Поліклініка без черг», і онлайн-запис у дитсадок. У рамках проекту «Безпечне місто» у столиці встановлено майже 7 тис. камер із можливістю розпізнавання обличь і автомобільних номерів. Понад 1200 одиниць комунального транспорту обладнані GPS-трекерами, що дозволяє онлайн відслідковувати рух комунальної техніки під час прибирання.

«Зараз працюємо над запровадженням єдиного електронного квитка на базі безконтактної карти. Вже встановлено 1500 валідаторів та триває тестування системи. Єдиний електронний квиток дозволить отримати реальну статистику пасажиропотоку для оптимізації маршруту та вирішити питання компенсації пільгового проїзду. До того ж, це контроль готівки та виведення її з тіні. Це зручний і зрозумілий сервіс для киян та гостей столиці», – переконаний Дмитро Давтян.

Заступник голови міськдержадміністрації каже, що нині робота столичної зосереджена на пошуку та залученні нових інвестицій, новітніх технологій задля розвитку нашого міста.

«Ми продовжуємо робити Київ «розумним», щоб життя у ньому було безпечним та комфортним», – підсумував Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]