Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві 18 зоозахисників отримали від міста посвідчення опікунів безпритульних тварин

27 березня 2018 року, 11:41

У Києві зоозахисники відтепер зможуть отримати у КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» посвідчення опікунів безпритульних тварин для надання їм ветеринарної допомоги. Про це повідомляють у Департаменті міського благоустрою КМДА.

Усі власники таких посвідчень матимуть змогу безкоштовно отримувати послуги ветеринарного обслуговування безпритульних тварин, якими опікуються.

«Опікун – це не та людина, яка привела тварину на стерилізацію, а потім викинула її на вулицю, а та, яка реально надалі дбає і опікується долею тварини», – наголосив директор КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Михайло Заславський.

Як заявив директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук, власник посвідчення, побачивши на вулиці недоглянуту безпритульну тварину, може звернутися до Служби зоодопомоги при Київській міській лікарні ветеринарної медицини за тел.: (044) 534-01-35.

«На виклик виїжджає оперативна група, відловлює тварину та доставляє її до ветеринарної клініки, де тварина проходить повне ветеринарне обстеження, стерилізацію і лікування (якщо це потрібно). І після вакцинації відпускається на місце свого проживання. А опікун, у свою чергу, зобов’язаний опікуватися твариною в подальшому», – сказав Андрій Фіщук.

Бажання стати опікунами тварин вже виявили 348 киян.

«Волонтери активно допомагають місту у вирішенні проблем безпритульності, зменшення популяції методом стерилізації, швидко реагують на випадки жорстокого поводження та травмування тварин на дорогах, при пред’явленні посвідчення можуть отримати безкоштовне або пільгове обслуговування у державних ветеринарних клініках міста», – прокоментувала вже офіційний опікун тварин Юлія Петренко.

Аби отримати таке посвідчення, необхідно звернутися до Київської міської лікарні ветеринарної медицини за адресою: просп. Відрадний, 61 та надати 2 фото, копії паспорта та ідентифікаційного коду для подальшого укладання договору про співпрацю. За таким договором Київська міська лікарня ветеринарної медицини бере на себе зобов’язання транспортування тварини та повного ветеринарного супроводу, а опікун – контроль за твариною.

«Найактивніші 18 киян вже стали офіційними опікунами тварин. Відданість справі захисту тварин, турботливе ставлення до них визначено за результатами моніторингу їхньої діяльності протягом довгого часу. Ініціатива опікунства над тваринами допоможе вирішити питання регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами: стерилізацією, адаптацією та опікунством», – зауважив Михайло Заславський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]