Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві демонтували пам’ятник Олександру Пушкіну (+фото)

15 листопада 2023 року, 17:11

У Шевченківському районі столиці фахівці КП «Київблагоустрій» прибрали пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж став можливим після ухвалення Урядом рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників деяких російських і радянських діячів. Про це повідомив директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

«Сьогодні фахівці КП «Київблагоустрій» демонтували пам’ятник Олександру Пушкіну. Конструкція важила близько 3,5 тонн. Для демонтажу залучили автокран і вантажний автомобіль. Надалі монумент буде зберігатись у Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова», – розповів Михайло Буділов.

Нагадаємо, у липні цього року Київрада затвердила перелік пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою росії та срср. Відповідно до цього рішення демонтажні роботи покладені на Департамент територіального контролю міста Києва. Так, фахівці підпорядкованого Департаменту КП «Київблагоустрій» вже прибрали з простору столиці понад 60 об’єктів із переліку, окрім тих, що мали охоронний статус.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]