Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві комунальні служби розпочали сезонне миття контейнерів для збору відходів (+фото)

04 травня 2022 року, 12:05

У Києві розпочали сезонне миття контейнерів для збору твердих побутових відходів. Працівники комунального підприємства «Київкомунсервіс» та інших перевізників відходів у столиці щодня планують чистити близько сотні як наземних баків для сміття, так підземних контейнерів, які здебільшого розміщені в центрі міста. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, працівники очищають контейнери спеціальними хімічними розчинами, прибираючи залишки органіки, що накопичилась під час експлуатації взимку, а також від написів. Миють як вручну, так і механізованим способом.

«На жаль, навіть агресивними хімічними розчинами деякі графіті на контейнерах змити важко, тому велике прохання до містян не залишати свою «творчість» на баках для збору відходів. Адже сміттєві контейнери, особливо в історичних частинах Києва, мають бути максимально непомітними», – пояснив Петро Пантелеєв.

Зараз бригади комунальників працюють у центрі столиці та на правому березі міста, а за кілька днів – розпочнуть миття баків на лівому березі.

Загалом у столиці розміщено близько 14 тисяч контейнерів для змішаних відходів, 180 контейнерів підземного типу, а також близько 4 тисяч баків для роздільного збору.

Щодня у столиці курсує до 115 сміттєвозів, однак киян просять максимально зменшувати об’єми побутових відходів: зминати чи спресовувати паперову, пластикову та іншу упаковку і бляшанки. Це спростить роботу перевізникам сміття, які в умовах воєнного стану продовжують працювати у штатному режимі попри зменшення кількості працівників.

 

Комунальні служби Києва працюють в умовах воєнного стану: сезонне миття контейнерів для збору відходів (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]