Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві мають намір провести інвентаризацію Державних прапорів

19 червня 2018 року

У Києві мають намір провести інвентаризацію Державних прапорів

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати погодили проект рішення, який передбачає утримання в належному стані Державних прапорів на території столиці.

Відповідно до проекту рішення, планується провести інвентаризацію Державних прапорів України, які розташовані в громадських місцях. Якщо проект рішення буде підтримано на пленарному засіданні Київради, сформувати відповідні списки мають райдержадміністрації протягом місяця. Йдеться про інвентаризацію тих прапорів, які самостійно встановили партіотично налаштовані громадяни. При цьому проект рішення не буде поширюватися на житлові будинки, адміністративні будівлі державної та комунальної власності, заклади освіти. 

“Зараз у Києві багато громадських місць, де можна побачити український прапор. У багатьох таких випадках і флагштоки, і полотнища встановлювали самі люди. Наразі ці державні символи стали невід’ємною частиною міського благоустрою, біля багатьох із них проводяться суспільні заходи. Проте не всі ці прапори зараз перебувають у належному стані, бо часто громадяни, які їх встановлювали, не мають можливості з різних причин підтримувати належний стан. Саме тому ми маємо вплинути на ситуацію. Адже прапор — це авторитет нашої держави”, - зазначив ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Сергій Артеменко. 

Проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]