Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві обговорять законодавче врегулювання питань захисту та підтримки грудного вигодовування

24 липня 2020 року, 14:21

Напередодні Всесвітнього тижня грудного вигодовування 30 липня о 10:00 відбудеться публічне обговорення законодавчого врегулювання питань захисту та підтримки грудного вигодовування у громадських місцях та на робочому місці відповідно до стандартів та практик ЄС у сфері зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей, а також відповідно до Глобальної стратегії ВООЗ/ЮНІСЕФ щодо вигодовування немовлят та дітей раннього віку.

Ініціюють захід Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Міністерством охорони здоров’я України, Офісом Уповноваженого Верховної  Ради України  з  прав людини та Центром соціального лідерства.

Очікується, що публічне обговорення покладе початок створенню національної стратегії охорони та підтримки грудного вигодовування дітей від народження до двох років, зокрема системному інформуванню та просвіті державних і недержавних закладів щодо необхідності впровадження програм, дружніх до грудного вигодовування і сім’ї. Пріоритетним завданням є імплементація в національне законодавство Міжнародного кодексу маркетингу замінників грудного молока та стимулювання впровадження програм дружніх до грудного вигодовування на робочих місцях.

Під час заходу учасники обговорять соціально-економічні вигоди грудного  вигодовування для благополуччя родин та екологічного здоров’я країни, а також визначать ролі та завдання державних та недержавних організацій в підтримці програм грудного  вигодовування. Після завершення заходу учасники нададуть рекомендації щодо наступних кроків на шляху до створення національної стратегії охорони та підтримки грудного вигодовування дітей від народження до двох років, а також імплементації в національне законодавство Міжнародного кодексу маркетингу замінників грудного молока, створення робочих місць дружніх до малюків та родини.

Серед спікерів події:

  • Людмила Денісова, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї.
  • Співголови МФО Рівні можливості.
  • Представники Комітетів Верховної Ради України та Міністерств.
  • Представники Асоціації міст України, НДСЛ Охматдит та громадянського суспільства.

Нагадаємо, Всесвітній тиждень грудного вигодовування проводиться щорічно з 1 до 7 серпня у більшості країн світу, щоб висвітлити критичне значення грудного вигодовування для дітей у всьому світі

 

Місце проведення: Секретаріат  Уповноваженого Верховної Ради України з  прав людини,  вул. Інститутська, 21/8, Київ, 01004.

Акредитація представників ЗМІ здійснюється через онлайн форму за посиланням: https://rb.gy/bjxzk6

Додаткова інформація: +38068 152 46 76, Лісовська Октябрина, голова ГО «Центр соціального лідерства».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]