Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планують започаткувати День сусіда

01 листопада 2018 року

У Києві планують започаткувати День сусіда

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати погоди проект рішення, який пропонує започаткувати у столиці святковий захід «День сусіда».

Відповідно до проекту рішення, День сусіда пропонується проводити щорічно в третю суботу травня. Ця дата припадає на святкування Дня Європи і саме її рекомендував Департамент суспільних комунікацій.

«За приклад було взято Європейський день сусіда, який святкують в більшості країн ЄС. Цього дня мешканці міст самостійно організовують святкові заходи біля своїх будинків, влаштовують пікніки, ярмарки і концерти. Переконана, що таке свято приживеться у столиці, зробить містян бульш дружніми. Адже ми маємо приклад, коли самостійно організований День сусіда об’єднав жителів не одного будинку в Оболонському районі. А згуртована громада – це основа місцевого самоврядування, тому свято на рівні міста буде дуже доречним», - зазначила ініціатор проекту рішення, депутат Київради Людмила Костенко.

Згідно з проектом рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має розробити план заходів щодо святкування Дня сусіда. Документ мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]