Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві понад 560 одиниць спецтехніки прибирають сніг

01 березня 2018 року

У Києві понад 560 одиниць спецтехніки прибирають сніг 

Комунальні служби Києва продовжують боротися з негодою. До прибирання столичних вулиць залучено 293 одиниці снігоприбиральної техніки «Київавтодору», 180 одиниць техніки комунальних житлово-експлуатаційних дільниць, близько 90 тракторів та малої механізації «Київзеленбуду» та техніка інших підприємств.

Окрім того, у Києві працює 36 бригад ручного прибирання, які розчищають від снігу тротуари та зупинки громадського транспорту, що утримуються підприємствами корпорації, підходи до підземних і наземних пішохідних переходів та сходові марші. У дворах житлових будинків працює 3,8 тисяч працівників ЖЕД. Розчищенням снігу в парках та скверах займаються працівники «Київзеленбуду».

“Поки тривають інтенсивні опади, швидко прибрати сніг з доріг та тротуарів вкрай складно. Хочу відмітити, що школи столиці отримали розпорядження у п’ятницю та суботу скасувати навчання. Дитячим садкам рекомендували також призупинити роботу на 2 дні. Ми звертаємось до всіх організацій оголосити сьогодні короткий робочий день, щоб увечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру”, - зазначив Київський міський голова Віталій Кличко під час відкриття пленарного засідання Київради. 

Також, за словами мера, оскільки погодні умови за прогнозами не покращаться до завтра, міська влада звернулась до Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України для залучення особового складу прибирання вулиць нашого міста.

“Також міська влада просить киян не користуватися особистим авто та, за можливості, надавати перевагу громадському транспорту. Окрім того, ми закликаємо водіїв не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Це дозволить ефективно залучати снігоприбиральну техніку до очищення доріг, щоб забезпечити комфортне пересування містом. Хочу наголосити — автомобілі, які заважатимуть розчищати дороги від снігу, будуть евакуйовані”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. 

Зважаючи на складні погодні умови, міський голова доручив депутатам Київради працювати на округах і допомагати райдержадміністраціям координувати роботу з прибирання територій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]