Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працюють над створенням міського центру нефрології та діалізу

06 грудня 2017 року

У Києві працюють над створенням міського центру нефрології та діалізу

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати розглянули проект рішення, який передбачає запровадження єдиної потужної нефрологічної служби.

Відповідно до проекту рішення, пропонується створити комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр нефрології та діалізу». Йдеться про те, аби об’єднати та передати в підпорядкування Центру 5 діючих діалізних відділень в 5-ти закладах охорони здоров’я.  Зокрема, в Київських міських клінічних лікарнях №3 та №5, дитячих  клінічних лікарнях №1 та №6, Олександрівській клінічній лікарні.

«Цей проект рішення ретельно підготовлений нашим виконавчим органом. Я переконаний, що створення комунального міського Центру нефрології та діалізу дозволить вирішити безліч проблем, які виникають під час лікування патології нирок. Зокрема, це дасть можливість створити єдину базу пацієнтів. Відтак, здійснювати їхній перерозподіл між підрозділами Центру в залежності від важкості стану. Дозволить забезпечити безперебійне лікування киян з різних діалізних підрозділів  при виникненні аварійних ситуацій. Разом з тим, перебудова системи медичного обслуговування дозволить підвищити ефективність використання бюджетних коштів, передбачених для фінансового забезпечення системи охорони здоров’я», – повідомив голова постійної комісії з питань бюджету Андрій Странніков.

Сьогодні на обліку в закладах  охорони здоров’я комунальної форми власності  знаходиться 2700 осіб з хронічної нирковою недостатністю. Враховуючи наявні потужності діалізної служби міста, лише 50% пацієнтів мають можливість отримувати лікування замісною нирковою терапією.

Відповідний проект рішення мають погодити депутати на одному із засідань КМР.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]