Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працюють над створенням Водної стратегії міста Києва до 2025 року

21 лютого 2018 року, 15:25

У Києві розпочали розробку проекту Водної стратегії міста Києва до 2025 року. Також у планах на поточний рік виконання проектів очищення 10 водоймищ столиці, серед яких річка Коник, озера Алмазне, Синє та інші. Про це заявив в. о. начальника управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Нагадаємо, що зазначене управління утворене в структурі КМДА у січні 2018 року. Управління займатиметься виконання заходів у сфері збереження природного середовища, екологічної безпеки, збереженням об’єктів природо-заповідного фонду тощо.

«Близько року ми спільно з науковцями, експертами, фахівцями комунальних підприємств напрацьовуємо проект водної стратегії міста Києва-2025. Працює робоча група на базі комісії Київради з питань екологічної політики. Це програмний документ, що допоможе нам діяти більш системно і розписати комплексно усі заходи, шляхи їхнього фінансування, в тому числі, із залученням інвестиційних коштів», – зазначив Андрій Мальований.

Він зауважив, що у 2018 році міська влада продовжуватиме виконувати роботи з розчищення та благоустрою міських водоймищ.

«Минулого року ми виконали розчищення складної ділянки річки Либідь загальною довжиною 400 м біля вулиці Саперно-Слобідської. Ми вивезли 1600 кубометрів сміття, що накопичилися у закритій ділянці колектору, що знаходиться в річці. Звичайно, це лише невеличка частина роботи, яку ми плануємо виконати, щоб ревіталізувати Либідь. Також минулого року зусиллями комунальних підприємств розчищені три озера у парку «Нивки» і роботи в парку продовжимо цього року», – зазначив Андрій Мальований.

Начальник управління також зауважив, що у 2017 році у Києві надрукований Екологічний атлас Києва, що не оновлювався майже 10 років.

«Його для використання отримають міські школи, садочки та бібліотека. Атлас містить 16 розділів, де міститься загальна географічна інформація, дані про флору та фауну Києва, окремо виділені водні об’єкти», – сказав Андрій Мальований.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]