Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели навчання для протидії наслідкам повені: задіяли сили цивільного захисту, спеціалізовані служби та аварійно-рятувальні підрозділи

29 березня 2024 року, 13:57

Сьогодні, 29 березня, у столиці провели навчання органів управління, сил цивільного захисту Києва, спеціалізованих служб та аварійно-рятувальних підрозділів. Вони стосувались алгоритму дій міських служб у разі повені та можливих підтоплень територій. Навчання провели з урахуванням вимог безпеки під час воєнного стану. Про це під час практичної частини навчань в одній із пожежних частин повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За його словами, в разі виникнення надзвичайної ситуації на водних об’єктах місто зможе залучити 7,5 тисячі осіб особового складу та понад 600 одиниць техніки.

«Сьогодні сили та засоби цивільного захисту столиці відпрацювали організацію та виконання аварійно-рятувальних, інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах у весняний період. Йдеться про можливе підвищення рівня води в разі аварійного скиду води з ГЕС. Це може стати причиною підтоплень, тому важливо перевірити повноту і реальність розроблених планів реагування на такі ситуації, вдосконалити навички взаємодії і врахувати вірогідні фактори впливу тощо. Такі навчання є регулярними, попри те, що на сьогодні аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано», – сказав Петро Пантелеєв.

Зокрема, під час практичних навчань відпрацювали такі дії, як розгортання штабу, відкачування води з підтопленого об’єкта, вилучення з дна водойми затонулого човна, зняття «потерпілих від повені» з плавзасобу, що дрейфує, патрулювання, надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеорологічних умовах та евакуація за допомогою техніки Головного управління ДСНС України в м. Києві, організація харчування евакуйованих людей.

Також зазначимо, що проходження водопілля та руйнування льодового покриву навесні супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом. За прогнозом наслідків негативного впливу повені та паводку в Києві, у зону ризику підтоплення можуть потрапити окремі прибережні території в шести районах: Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському та Подільському. На сьогодні аварійних підтоплень не зафіксовано.

Навчання для протидії наслідкам повені (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]