Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели нічні рейди із ліквідації наслідків стихійної торгівлі

06 серпня 2021 року, 17:51

Контрольні виїзди із ліквідації осередків незаконної стихійної торгівлі за участю поліції, інспекторів благоустрою, демонтажних бригад, представників районів та Муніципальної варти у столиці тривають постійно. Сьогодні такі рейди провели вночі в усіх районах столиці на 130 локаціях.

Працівники комунальних служб за кілька годин прибрали з вулиць 450 кубометрів сміття після торговців. Повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

 «Кияни масово скаржаться на стихійну сезонну торгівлю, яка захаращує проходи, псує благоустрій, створює антисанітарію та заважає пішоходам. Торговці овочами та фруктами часто залишають палети, картонні коробки, зіпсовані залишки нереалізованої продукції. Сьогодні під час нічного рейду комунальні працівники очистили місто від 450 кубометрів сміття після незаконної торгівлі. Було задіяно півтисячі працівників та майже 200 одиниць техніки комунальних служб міста. Такі рейди ми будемо проводити на постійній основі. Місто має бути чистим», – зазначив Тимур Ткаченко.

Враховуючи скарги жителів на незаконну діяльність «підприємців», демонтажні бригади КП «Київблагоустрій» щодня прибирають з тротуарів та підземних переходів столи, ятки, парасолі та інше приладдя для сезонної торгівлі, яке розміщене без жодної дозвільної документації.

Лише за липень за дорученням Департаменту міського благоустрою фахівці демонтували понад 400 локацій незаконної сезонної торгівлі у різних районах столиці.

Найчастіше «сезонка» розміщується у найбільш прохідних місцях: на зупинках, біля входів у метро, в підземних переходах, біля вокзалів. Це псує благоустрій міста та забирає життєвий простір у містян. Нерідко торгівля ведеться «із землі», продавці не мають жодних медичних обстежень та документів на продукцію, не видають чеків та не сплачують податки до бюджету міста.

Нагадаємо, що згідно з ст. 160 Адміністративного кодексу Україну торгівля з рук у невстановлених місцях тягне за собою штраф від 102 до 255 грн. За викидання сміття у непризначеному місці згідно з ст. 152 Адміністративного кодексу передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 1700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]