Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві під час навчань із цивільного захисту відпрацювали дії на випадок позаштатної ситуації в закладах освіти (+фото)

18 березня 2024 року, 18:03

У Києві пройшли чергові навчання з цивільного та безпекового захисту. Цього разу співробітники комунального об’єднання «Муніципальна Охорона» відпрацювали дії на випадок позаштатної ситуації в закладах освіти. Захід відбувся у співпраці з Департаментом освіти і науки КМДА та головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомили в КО «Муніципальна охорона».

Під час тренування учасники відпрацювали алгоритми дій при виникненні пожежі. Відповідальні особи тренувалися ліквідовувати осередок займання, навчалися правильному та безпечному використанню первинних засобів пожежогасіння, засобів індивідуального захисту органів дихання тощо. Відпрацювали і проведення евакуаційних заходів учасників освітнього процесу; порядок дій рятувальної ланки з перевірки приміщень для виявлення всіх постраждалих; надання першої медичної допомоги постраждалим. Також провели практичні вправи з перев’язування ран, зупинки кровотечі.

Такі тренування проводяться на базі районних закладів освіти для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій. Також напрацьовуються алгоритми спільних дій у разі виникнення загроз, для припинення протиправних дій, збереження недоторканності та цілісності об’єктів, що перебувають під охороною.

Навчання з домедичної підготовки проводять інструктори, які мають відповідні навички та практичний досвід.

Практичні відпрацювання з цивільного та безпекового захисту в закладі освіти (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]