Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочали ревіталізацію річки Почайна та планують будівництво парку навколо (+фото)

19 січня 2022 року, 15:12

Сьогодні біля річки Почайна, де розпочаті роботи із ревіталізації ріки та створення парку «Почайна», освятили воду та майбутню споруду «Хрещальна купель». Громадський актив називає її першим великим елементом майбутнього історичного парку. У 2022 році міські служби продовжать ревіталізацію річки, розпочату минулого року. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, оновлення річки є успішним прикладом взаємодії громади та міської адміністрації, оскільки саме громадські активісти ініціювали проект, враховуючи легендарність річки та її історичну вагу. Історична місцевість пов’язана із українським Йорданом – легендарною річкою Почайна (друга назва – Йорданська), що представлена каскадом озер та малою річкою.

«Ми поділили сам проект на два послідовні етапи – ревіталізацію самої водойми, а після – створення парку з урахуванням території навколо. На ділянці відкритого русла річки Почайна, протяжністю 300 метрів, та шлюзу  КП «Плесо» демонтували старі залізо-бетонні лотки, встановили плити на дно річки, саме русло було розширене майже удвічі, розпочали демонтаж шлюзу і встановлення паль для майбутньої споруди», – розповів Петро Пантелеєв.

Також сьогодні на місці майбутньої споруди «Хрещальна купель» заклали металеву капсулу, всередині якої знаходиться лист із історією літописної річки.

Біля річки Почайна, де розпочаті роботи із ревіталізації ріки та створення парку «Почайна», освятили воду та майбутню споруду «Хрещальна купель»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]