Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розробили Концепцію реінтеграції та підтримки учасників бойових дій

12 жовтня 2022 року, 15:23

Постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради підтримала проект рішення «Про схвалення Концепції реінтеграції та підтримки учасників бойових дій у місті Києві», розроблений за ініціативи Київського міського голови. Після коротких доопрацювань він буде направлений на розгляд Київської міської ради. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«До початку повномасштабного вторгнення росії в Києві нараховувалося понад 31 000 ветеранів війни та близько 400 загиблих і померлих учасників бойових дій. На сьогодні кількість зазначених осіб збільшилася та за попередніми даними нараховує близько 100 000 киян-учасників бойових дій. Ми розуміємо, що вже зараз потрібно створювати єдину ветеранську політику для Києва, яка б мала сучасний підхід у питаннях реінтеграції після повернення учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Зазначена Концепція – це комплексний документ, який визначає основні цілі та завдання щодо ветеранської політики, фахово та найбільш повно розкриває проблеми комбатантів при їхньому переході до цивільного життя, враховує потенційні ризики та сприяє пошуку у вирішенні наявних та прогнозованих проблемних питань. Тобто ми формуємо єдине бачення у вирішенні зазначених питань та створюємо основу для нової міської цільової програми», – зазначила Марина Хонда.

Вона додала, що ця Концепція стане своєрідним орієнтиром владі для подальших рішень у сфері питань учасників бойових дій, сприятиме комплексному підходу з удосконалення соціального захисту ветеранів війни та впровадженню нових механізмів і підходів вирішення їхніх основних проблем.

Концепція містить такі напрями політики у сфері ветеранської спільноти, які потребують нагального розв’язання:

  • психологічна реабілітація;
  • фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій, зокрема осіб із інвалідністю внаслідок війни;
  • професійна адаптація та працевлаштування;
  • медичне забезпечення;
  • популяризація позитивного образу ветерана;
  • цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій;
  • створення Київського міського центру комплексної підтримки учасників бойових дій КИЇВ МІЛІТАРІ ХАБ та інші потреби.

Ознайомитися з концепцією детальніше можна за посиланням: http://surl.li/dhymh

Також міська влада звертається до ветеранських організацій та тих, що працюють із військовими: якщо ви маєте пропозиції, які варто було врахувати при створенні нової міської цільової програми – надсилайте їх на електронну адресу: [email protected]

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]