Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартувала літня школа містопланувальників

03 липня 2018 року, 16:57

Стартувала літня школа «Дизайн вулиць для якісного міського середовища та мобільності», яка триватиме у Києві до 7 липня. Учасники школи запропонують рішення та рекомендації для міських вулиць через розробку альтернативних сценаріїв розвитку вул. Щербаківського на Нивках у Києві, повідомили організатори.

Школа має на меті підготувати представників нового покоління українських спеціалістів із транспортного планування та містобудування. Ідеться про використання у їхній роботі сучасних принципів дизайну вулиць як місць вільного пересування, зустрічей людей та арен міського життя.

У безкоштовній літній школі беруть участь понад 20 учасників із різних міст України, що пройшли конкурсний відбір. Формат роботи літньої школи буде побудований на основі міждисциплінарної взаємодії між представниками різних професій, дотичних до сфери міського розвитку: професіонали зі сфер цивільної інженерії, містобудування, архітектури та міського дизайну, представники інститутів міст, неурядових організацій, співробітники муніципалітетів, що працюють із питаннями мобільності та міського розвитку.

Кураторами школи є експерт із інтегрованого розвитку міського транспорту, ландшафтів та дизайну міських вулиць Хан ван де Ветерінг та експерт із інтегрованого міського розвитку та трансферу знань до України Урс Томанн.

Літня школа проходить за підтримки Київської міської державної адміністрації, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», виконавцем якого є німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» і Посольства Нідерландів в Україні. Співорганізаторами школи є Асоціація велосипедистів Києва і CANactions School for Urban Studies.

Презентація результатів школи та огляд групових проектів учасників школи відбудуться 7 липня із 12:00 до 14:00 у відкритому форматі у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного (Київ, пр. Перемоги, 50). Після презентації результатів куратори школи прочитають публічну лекцію «Нерозривність міста та транспорту – проекти планування жвавих міських вулиць, відзначені преміями».

Вхід вільний за реєстрацією: https://goo.gl/2p7b1u.

Акредитація для ЗМІ за тел.: 097-793-05-69 або електронною поштою: [email protected] (Марина Блудша).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]