Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартував пілотний проект «Академії Гостинності»

08 липня 2021 року, 17:40

Перший в Україні проект із підготовки добровільних помічників у сфері туризму «Академія Гостинності» запустили у Києві. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

За її словами, ініціатором створення «Академії» виступило Управління туризму та промоцій КМДА.

«Практика підготовки волонтерів уже давно існує в багатьох країнах, які мають високу туристичну привабливість. Це звичайні громадяни, які вміють фахово проконсультувати, порадити, супроводити кожного, хто завітав до столиці України. Пандемія сильно «вдарила» по сфері туризму в усьому світі. Але водночас це стимул для Києва стати ще привабливішим для іноземних туристів. У нас є важлива мета: повернути кількість туристів, яка була до пандемії COVID-19. І важливим фактором привабливості є враження туристів від гостинності людей, яких вони зустріли. Показник гостинності та безпеки враховується в багатьох туристичних рейтингах світу. Я впевнена, що «Академія» – це великий крок до покращення туристичного іміджу столиці. Я вітаю учасників проекту та бажаю усім успіху», – зазначила Марина Хонда. 

Метою проєкту є підвищення стандартів гостинності та туристичної привабливості Києва шляхом залучення громадськості до активної співпраці у сфері туризму, підготовки гостинних і доброзичливих господарів міста, які завжди раді гостям, вміють Відповідно до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, туризм і сфера гостинності є пріоритетними напрямами для столиці України. Протягом останніх років Управління туризму та промоцій КМДА проводить системну роботу щодо промоції Києва як унікальної туристичної дестинації, реалізує масштабні проєкти промоції Києва в рамках офіційного туристичного бренду столиці «Київ – місто, де все починається». Результатом цього стала активізація фестивального руху, вихід на нову орбіту подієвого, гастрономічного, медичного туризму.

1 липня 2021 року за організації Управління туризму та промоцій КМДА відбулася презентація проєкту та оголошено про початок набору курсу підготовки добровільних помічників розвитку туризму столиці, що проводиться у рамках проєкту «Академія Гостинності». Протягом кількох днів надійшли десятки заявок на участь у програмі.

У результаті відбору, який проводився на основі конкурсу анкет та відеопрезентацій претендентів, було обрано 30 осіб та сформовано дві групи майбутніх добровільних помічників у сфері туризму. До складу конкурсної комісії увійшли фахівці Управління туризму і промоцій КМДА, представники профільних асоціацій, громадські діячі та науковці.

Основними критеріями відбору учасників навчання були:

  • активний спосіб життя, доброзичливість, комунікабельність;
  • висока мотивація діяльності задля промоції Києва як міста європейського туризму та у сфері гостинності;
  • володіння іноземними мовами, зокрема англійською.

Партнерами проєкту «Академія Гостинності» виступили: Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Всеукраїнська Асоціація гідів, ГО «Київський прес-клуб».

Більше інформації про проєкт «Академія Гостинності» розміщено на офіційному туристичному порталі міста Київ за посиланням: https://kyivcitytravel.com.ua/akademiya-gostynnosti/

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]