Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створено групи з моніторингу реалізації алкоголю суб’єктами господарювання

20 жовтня 2016 року, 14:40

У столиці створено групи з моніторингу реалізації алкогольної продукції суб’єктами господарювання міста з метою недопущення отруєнь фальсифікованим алкоголем.

До груп увійшли фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, Головного управління Державної фіскальної служби України в місті Києві та громадських організацій захисту споживачів.

Моніторингові групи працюють у всіх районах міста Києва. Так, за результатами їхньої діяльності, у деяких суб’єктів господарювання, встановлені грубі порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, зокрема: відсутність ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, порушення вимог маркування та пакування, відсутність документів, що підтверджують якість та безпечність продукції тощо.

При здійснені рейдових перевірок співробітниками податкової міліції було вилучено з обігу близько 500 літрів фальсифікованої горілки.

Окрім того, з метою недопущення отруєнь алкогольними напоями негарантованої якості проводиться широкомасштабна кампанія щодо заборони торгівлі харчовими продуктами, в тому числі алкогольними напоями, у несанкціонованих для цього місцях.

Зазначимо, що за даними Держпродспоживслужби України, станом на 9:00 20.10.2016 в країні зареєстровано 143 випадки отруєнь фальсифікованим алкоголем, з них 65 завершилися летально. Судово-медичною експертизою доведено, що всі летальні випадки отруєння фальсифікованим алкоголем були спричинені вживанням продукції з вмістом метилового спирту.

Фахівці закликають у разі виникнення симптомів отруєння або поганого самопочуття після вживання алкогольних напоїв терміново звертатись до закладів охорони здоров’я за медичною допомогою.

Попереджувальні заходи в Києві тривають.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]