Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять Денний центр для постраждалих від домашнього насильства

20 липня 2021 року, 10:18

У Києві створять Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Він стане продовженням Центру гендерної рівності і функціонуватиме у Дніпровському районі. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Київ отримав державну субвенцію на понад 6 мільйонів гривень, і за ці кошти буде створено цей Денний центр. Дуже важливо, що в структурі нового Центру буде працювати мобільна бригада, яка оперативно реагуватиме на випадки домашнього насильства. Основна мета діяльності такої бригади – невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Створення такого Центру – це логічне продовження розбудови єдиної системи протидії та запобігання насильству. Це буде заклад, який відповідатиме всім сучасним вимогам. Розташований він буде за адресою: вул. Райдужна, 6-А», – зазначила Марина Хонда.

Основними завданнями майбутнього Денного центру будуть:

  • надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;
  • організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;
  • організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;
  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
  • інформування населення про права постраждалих осіб та соціальні послуги, які надаються Денним центром.

У закладі працюватимуть юрисконсульти, психологи і лікар-психолог, соціальні працівники. До складу мобільної бригади входитимуть психолог, соціальний працівник та водій.

Повноцінно новий Денний центр повинен запрацювати у 2022 році.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства – не мовчіть! Звертайтеся телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за телефонами: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 з мобільного. Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за телефоном: 102.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]