Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять «кадровий резерв» керівників житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД) – Петро Пантелеєв

11 серпня 2017 року, 14:03

У Києві мають намір створити «кадровий резерв» керівників комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД). Вже з вересня кожен охочий зможе відправити анкету зі своєю кандидатурою. Це дозволить залучити нових фахових людей у сферу та створити конкуренцію за місце в комунальних структурах. Про це сьогодні на прес-сніданку на тему роботи ЖЕДів Києва повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

На сьогодні мережа комунальних підприємств надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій складається з 10 керуючих компаній (по одній у кожному районі), структурними підрозділами яких є ЖЕДи. Останні здійснюють обслуговування й надання послуг на місцях. Всього у столиці близько 90 комунальних ЖЕДів.

«Вже з наступного тижня кияни почнуть отримувати платіжки з новими цінами на послугу з утримання будинків та прибудинкових територій. Новий середньозважений тариф складе 5,8 грн/м кВ. Причинами зростання цін стали семикратне зростання вартості електроенергії, зростання майже в 5 разів цін на паливо-мастильні матеріали, збільшення вартості вивезення сміття та ін. Однак, розуміючи, що у людей залишається низка питань до якості послуг, ми розпочали впровадження планів підвищення рівня сервісу», – сказав Петро Пантелеєв.

Так, він зазначив, що місто має намір впровадити єдиний рейтинг роботи ЖЕД, в якому до 10 найгірших підприємств будуть застосовуватися санкції – звільнення або взагалі припинення роботи. Критеріями рейтингу стане кількість звернень людей на «гарячі лінії», якість прибирання, оперативність ліквідації аварій, стан освітлення будинків та дворів.

«Буде створений «кадровий резерв» керівників ЖЕД, аби ні у кого не виникало ілюзії незамінності. У вересні поточного року ми розпочнемо приймати анкети з кандидатами до кадрового резерву. Запроваджується поквартальний облік доходів та витрат будинку, аби люди бачили, скільки і куди йде грошей. Роботи з поточного ремонту повинні будуть узгоджуватися з мешканцями. Крім того, зараз усі райони розробляють графік будинкових зборів з ЖЕДом. Вже незабаром мають пройти перші такі збори з мешканцями», – заявив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]